Barsel- og barnepleie

Campus Grimstad
Undervisningsdag: tirsdag

Studiet gir kompetanse til å utføre målrettet pleie og omsorg til fødende, barselkvinner, nyfødte, pårørende, syke barn og ungdommer og ungdom med funksjonsnedsettelse. Studiet gir forståelse for barn og ungdoms fysiske og psykososiale behov og ressurser, og forståelse for familiesentrert omsorg.

For opptak til fagskoleutdanning i Barsel- og barnepleie kreves fagbrev og autorisasjon som helsefagarbeider eller hjelpepleier.

innhold barn

I studiet benyttes i hovedsak arbeidskrav med tverrfaglige problemstillinger for å få sammenheng og helhet i læringsprosessen. Andre metoder som brukes er veiledning, logg, dialogundervisning, forelesning, samtale- og arbeidsgrupper, rollespill, film med påfølgende diskusjoner og nettstøtte ved bruk av læringsplattformen Its learning.

Det legges vekt på skape godt læringsmiljø for studentene

• På sykehus ved føde- og barselavdeling, nyfødtintensiv og barne- og ungdomsavdeling.
  • I kommunehelsetjenesten i avlastningsbolig for barn og ungdom med nedsatt funksjonsevne, barnebolig, mor/barn institusjon og helsestasjon
  • Med syke barn/ungdom og barn/ungdom med funksjonshemming i barnehage, asylmottak eller skole
  • Som personlig assistent for barn/ungdom

Selve studiet er gratis, men studenten må selv dekke studiemateriell som bøker, PC, kopiering og ekskursjoner.

Det betales en semesteravgift (ett skoleår består av to semestre). Dette dekker medlemskap i Organisasjon for Norske Fagskolestudenter (ONF) og Studentsamskipnaden i Agder(SiA). Denne avgiften betales ved oppstart av studiet og gir rettigheter som student.

Studier ved Sørlandets fagskole er godkjent av NOKUT og gir rett til lån og stipend i Statens lånekasse for utdanning.

Helse
Operativ- system CPU Minne Diskplass Webkamera
Microsoft® Windows® 10 Intel® Core™ i5-8265U Intel® 1.6 GHz Prosessor 8GB DDR4 2400 MT/s 256GB M.2 PCIe NVMe Skype for Business™ sertifisert 720p HD-webkamera

Studieplan for barsel- og barnepleie (PDF, 702 kB)