Dekksoffiser sertifikat - navigatør og sjøkaptein

Campus Kristiansand

Studiet bygger på kompetanse med fagbrev som matros eller fiske og fangst. Studiet er basert på krav fra IMO (internasjonalt) og Sjøfartsdirektoratet, og gir teoretiske kvalifikasjoner til å løse ut høyeste dekksoffisers sertifikat med ubegresede førerrettigheter nasjonalt og internasjonalt.

Inntakskravet er fagbrev som matros, men søkere med minst tre års effektiv fartstid vil bli vurdert.

innhold dekksoffiser

I tillegg til teoretiske kunnskaper, trengs også en god del praktiske ferdigheter. Denne opplæringen foregår i hovedsak på simulator.
Skolen er utstyrt med en moderne visuell navigasjonssimulator, hvor den praktiske treningen foregår. Skolen er dessuten utstyrt med radiosimulatorer og en komplett skipsradiostasjon for opplæring i faget kommunikasjon. Studenten vil også få opplæring i instrumenter på egne desktop simulatorer.

• Bestått eksamen gir det teoretiske grunnlag for å løse dekksoffisersertifikat klasse 1.
  • Med dette sertifikat kan du seile som skipsfører (kaptein) på alle skip uansett størrelse og fartsområde

Skipsoffiserer med erfaring, er ettertraktet personell innen flere områder, som:

• Rederivirksomhet: Forskjellige oppgave på rederikontor, byggetilsyn, inspeksjoner m.m.
  • Offentlige og private institusjoner: Sjøfartsdirektoratet, Kystverket, kommunale havnekontor, klasseselskap, maritime skoler m.m.
  • Skipsverft og utstyrsleverandører: Salg, service og montasje.Utvikling av produkter m.m.

Utdanningstilbudet er ikke basert på skolepenger slik som mange private utdanningstilbud er. Studiemateriell som bøker, verneutstyr ved laborasjon, eventuelle transportkostnader til bedriftsbesøk, medlemskap i ONF, SiA etc må studentene dekke selv.

Anbefaling
Operativ- system CPU Minne Diskplass Grafikkkort Webkamera
Microsoft® Windows® 10 Intel® Core™ i5-8265U Intel® 1.6 GHz Prosessor 8GB DDR4 2400 MT/s 256GB M.2 PCIe NVMe Intel® UHD Graphics 620 4K støtte Skype for Business™ sertifisert 720p HD-webkamera

Studieplan for dekksoffiser (PDF, 2 MB)