Maskinoffisersertifikat - Maskinsjef og maskinist

Campus Kristiansand

Studiet bygger på kompetanse med fagbrev som motormann. Studiet baseres på krav fra IMO (internasjonalt) og Sjøfartsdirektoratet, og gir teoretiske kvalifikasjoner for å løse ut høyeste sertifikat, med mulig karriere i innenriks/utenriks sjøfart, fiskeri, offshorenæringen m.m.

Inntakskravet er fagbrev som motormann, men søkere med annen relevant praksis vil bli vurdert.

innhold maskinoffiser

I tillegg til teoretiske kunnskaper, trengs også en god del praktiske ferdigheter.
Denne opplæringen foregår i hovedsak på simulator.

• Bestått eksamen gir det teoretiske grunnlaget for å løse maskinoffisersertifikat klasse 1.
  • Med dette sertifikatet kan du seile maskinsjef (chief) på alle skip uansett størrelse og fartsområde.

En karriere til sjøs gir deg også muligheter til attraktive jobber på land. Skipsoffiserer med noe erfaring, er ettertraktet personell innen områder som:

• Rederivirksomhet: Teknisk oppfølging av skip, byggetilsyn av skip, inspeksjon.
  • Offentlige/private institusjoner :Sjøfartsdirektoratet, klasseselskaper (for eks. DNV GL) og skoler.
  • Skipsverft og utstyrsleverandører: Service, salg, montasje.

Utdanningstilbudet er ikke basert på skolepenger slik som mange private utdanningstilbud er. Studiemateriell som bøker,  verneutstyr ved laborasjon, eventuelle transportkostnader til bedriftsbesøk, medlemskap i ONF, SiA etc må studentene dekke selv.

Anbefaling
Operativ- system CPU Minne Diskplass Grafikkkort Webkamera
Microsoft® Windows® 10 Intel® Core™ i5-8265U Intel® 1.6 GHz Prosessor 8GB DDR4 2400 MT/s 256GB M.2 PCIe NVMe Intel® UHD Graphics 620 4K støtte Skype for Business™ sertifisert 720p HD-webkamera

Studieplan for maskinoffiser (PDF, 2 MB)