Maskinteknikk

Campus Kristiansand

Oppstart august

Høsten 2022 samlokaliseres Fagskolen i Agder i nytt skolebygg i Grimstad. Da vil all stedbasert undervisning foregå på den nye skolen.

Studiet innen maskinteknikk kvalifiserer til arbeid innen å konstruere, tegne/designe og produsere mekanisk utstyr, lede vedlikehold av mekanisk utstyr, lede prosjekter og drive med produktutvikling, kontroll, arbeidsledelse, salg/markedsføring, koordinere produksjon og tilvirkningsprosesser.

For å bli tatt opp ved Fagskolen i Agder, linje for maskinteknikk, må søkeren ha fullført fagutdanning med fagbrev som industrimekaniker, produksjonsteknikker, maskineringsfagarbeider eller tilsvarende.

Opptak på visse vilkår ved sen fag- eller svenneprøve (betinget opptak), realkompetanse

Søkere som ikke fyller kravene til generelt opptaksgrunnlag, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse.

Studiet er basert på aktiv læring, dvs. at studenten må delta i læringsprosessen med egne arbeider, oppgaveløsninger i kombinasjon med undervisning og veiledning i tillegg til litt laboratoriearbeid. Det vil være oppgavearbeid både individuelt og i grupper, presentasjoner, bedriftsbesøk, og tverrfaglige prosjekter. Skolen bruker nettplattformen Its Learning som er tilrettelagt for undervisning og oppfølging. Vi arbeider både individuelt og gruppevis. Ved Fagskolen i Agder får studentene oppfølging gjennom hele utdanningsløpet.

• konstruere, tegne og produsere mekanisk utstyr
  • lede vedlikehold av mekanisk utstyr
  • lede prosjekter
  • drive med kontroll, arbeidsledelse, salg/markedsføring
  • Utdanningen kvalifiserer også til å bli yrkesfaglærer i videregående skole. (Pedagogikkstudie tas etter fagskolen).

Generelt kan en si at kombinasjonen av fagbrev, praksis og teknisk fagskole kvalifiserer til tekniker- og ingeniørjobber i offentlig og privat sektor.

Studenten må selv dekke studiemateriell som blant annet bøker, standarder, studentlisens til program som Revit og Microsoft Project, kopiering og ekskursjoner. Det kan kreves at studenten dekker lisenser til andre program enn de nevnte.

Anbefalt PC - KEM og Bygg
Operativ- system CPU RAM Skjerm- oppløsning Skjermkort Diskplass
Microsoft® Windows® 10 Multi-Core Intel Xeon, or i-Series processor or AMD equivalent with SSE2 technology. Highest affordable CPU speed rating recommended. 16 GB RAM Minimum: 1680 * 1050 (true color) DirectX 11 capable graphics card with Shader Model 5 256 GB

Studieplan for maskinteknikk (PDF, 795 kB)