Maskinteknikk

Grimstad

Studiestart i august 2022

Studieplan for maskinteknikk

Høsten 2022 samlokaliseres Fagskolen i Agder i nytt skolebygg i Grimstad. Da vil all stedbasert undervisning foregå på den nye skolen.

Studiet innen maskinteknikk med kombinasjonen av fagbrev, praksis og teknisk fagskole kvalifiserer til tekniker- og ingeniørjobber i privat og offentlig sektor.

Arbeidsoppgavene kan innebære konstruksjon, 3D-modelering, utarbeidelse av produksjons tegninger samt oppfølging av produksjon. Ledelse av vedlikehold for mekanisk utstyr, prosjektledelse, produktutvikling, kontroll, arbeidsledelse, teknisk salg/markedsføring, utarbeide/evaluere tilbud, koordinere produksjon og tilvirkningsprosesser osv.

For å bli tatt opp ved Fagskolen i Agder, linje for maskinteknikk, må søkeren ha fullført fagutdanning med fagbrev som industrimekaniker, produksjonsteknikker, maskineringsfagarbeider eller tilsvarende.

Opptak på visse vilkår ved sen fag- eller svenneprøve (betinget opptak), realkompetanse

Søkere som ikke fyller kravene til generelt opptaksgrunnlag, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse.

Studiet er basert på aktiv læring, dvs. at studenten må delta i læringsprosessen med egne arbeider, oppgaveløsninger i kombinasjon med undervisning og veiledning i tillegg til litt laboratoriearbeid. Det vil være oppgavearbeid både individuelt og i grupper, presentasjoner, bedriftsbesøk, og tverrfaglige prosjekter. Skolen bruker nettplattformen Its Learning som er tilrettelagt for undervisning og oppfølging. Vi arbeider både individuelt og gruppevis. Ved Fagskolen i Agder får studentene oppfølging gjennom hele utdanningsløpet.

• Konstruksjon, 3D-modellering, tegne ut og produsere mekanisk utstyr
  • Vedlikehold/vedlikeholdsleder av mekanisk utstyr
  • Prosjekt arbeid/ledelse
  • Kontroll funksjoner, arbeidsledelse, teknisk salg/markedsføring
  • Utdanningen kvalifiserer også til å bli yrkesfaglærer i videregående skole. (Pedagogikkstudie tas etter fagskolen).

Generelt kan en si at kombinasjonen av fagbrev, praksis og teknisk fagskole kvalifiserer til tekniker- og ingeniørjobber i offentlig og privat sektor.

Studenten må selv dekke studiemateriell som blant annet bøker, standarder, studentlisens til program som NS-EN og Inventor, samt kopiering og ekskursjoner. Det kan kreves at studenten dekker lisenser til andre program enn de nevnte.

Studenten må også dekke kostnader til egen PC med administratorrettigheter og med nødvendig kapasitet for ovennevnte programmer:

Anbefalt PC - KEM og Bygg
Operativ- system CPU RAM Skjerm- oppløsning Skjermkort Diskplass
Microsoft® Windows® 10 Multi-Core Intel Xeon, or i-Series processor or AMD equivalent with SSE2 technology. Highest affordable CPU speed rating recommended. 16 GB RAM Minimum: 1680 * 1050 (true color) DirectX 11 capable graphics card with Shader Model 5 256 GB