Batteri, energioptimalisering, bærekraftige bygg, havvind, hydrogen og Biozin
Grønn omstilling er en satsning i hele Agder. Satsningene knytter seg mot blant annet havvind, hydrogen, batteri, tre og biozin. Etablering av grønne næringer vil utløse et behov for ny kompetanse, både fra videregående yrkesfaglig opplæring og høyere yrkesfaglig utdanning.
Kompetanseheving for ansatte i fagskolen og videregående skolen.
Fagskolen i Agder satser stort på kompetanseutvikling for grønn omstilling. Gjennom dette prosjektet skal fagskolen ivareta behovet for kompetanseheving fra fagskolen og videregående skolen som er tilknyttet til disse nyetableringer og industriutviklinger i regionen.
Prosjektet har definert 6 satsningsområder:
Batteriindustri - Etableringen av Morrow, samt underleverandører og materialleverandører i prosessindustrien får et økt behov for kompetanse spisset mot batteriverdikjeden. Fagskolen i Agder har tatt et stort ansvar for å møte dette behovet i vårt prosjekt "Kompetansemoduler for batteriverdikjeden".
Energioptimalisering - Energioptimalisering av private og offentlige bygg er viktig for å redusere energiforbruket. Fagskolen har gjennom sitt nye bygg store muligheter for optimalisering, kompetanseheving og faglig utvikling innen et svært spennende fagfelt.
Bærekraftige bygg - Regionen står ovenfor en stor samfunnsutvikling i forbindelse med industrietableringen. Det skal bygges mye i regionen fremover og dette må gjøres på en mest mulig bærekraftig måte. Fagskolen i Agder har valgt å ha et økt fokus på bærekraft i våre byggutdanninger og satser på videreutvikling av vår egen kompetanse innen bærekraft.
Havvind - Fagskolen i Agder har startet arbeide med kompetanseutvikling for en ny og spennende næring i Agder. Havvind gir store muligheter for industrietablering i Agder og dette vil føre til et økende behov for yrkesfag og høyere yrkesfaglig kompetanse. Fagskolen i Agder ønsker å være tett på denne utviklingen og vil samarbeide med industrien og samarbeidsprosjekter for å utvikle utdanninger næringen har behov for. Gjennom en pågående nasjonal kompetansekartlegging og en god regional forankring, vil Fagskolen i Agder arbeide for å være i forkant av behovet som vil komme.
Hydrogen - Gjennom Agder Hydrogennettverk har vi startet arbeidet med kompetansekartlegging for en ny verdikjede i regionen. Sammen med nøkkelaktører vil Fagskolen i samarbeid med UiA og Norce rigge oss for behovet som vil komme.
Biozin - Satsningen til Biozin i Åmli er viktig målet om et mer bærekraftig samfunn og det er viktig for østre Agder. Fagskolen i Agder ønsker å være i forkant av et kompetansebehov og har derfor gått i samtaler med Biozin for å få et bilde av hvor behovet vil komme.