Mekatronikk

Tirsdag dagtid
Torsdag kveld

Oppstart august

Høsten 2022 samlokaliseres Fagskolen i Agder i nytt skolebygg i Grimstad. Da vil all stedbasert undervisning foregå på den nye skolen.

Mekatronikk kombinerer mekanikk, elektronikk og datateknikk og rekrutterer fra både elektro-, automasjons- og maskinfagene. Studiet innen mekatronikk kvalifiserer til arbeid med utvikling, drift og vedlikehold av automatisert industri. Under studiet utvikles kompetanse innen teknisk konstruksjon/design og produktutvikling hvor tverrfaglig anvendelse av fagene gir en helhetlig kompetanse som er meget etterspurt i dagens og fremtidens industri. I studiet utvikles kompetanse innen planlegging og koordinering av produksjon og arbeid med innkjøp/salg innen industri, produksjon og tilvirkningsprosesser.

For å bli tatt opp ved Fagskolen i Agder, linje for mekatronikk, må søkeren ha fullført fagutdanning med fagbrev som automatikkmekaniker, industrimekaniker, elektriker eller tilsvarende.

Opptak på visse vilkår ved sen fag- eller svenneprøve (betinget opptak), realkompetanse

Søkere som ikke fyller kravene til generelt opptaksgrunnlag, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse.

Studiet er basert på aktiv læring, dvs. at studenten må delta i læringsprosessen med egne arbeider, oppgaveløsninger i kombinasjon med undervisning og veiledning i tillegg til litt laboratoriearbeid. Det vil være oppgavearbeid både individuelt og i grupper, presentasjoner, bedriftsbesøk, og tverrfaglige prosjekter. Skolen bruker nettplattformen Its Learning som er tilrettelagt for undervisning og oppfølging. Vi arbeider både individuelt og gruppevis. Ved Fagskolen i Agder får studentene oppfølging gjennom hele utdanningsløpet.

• Utvikling, drift og vedlikehold av automatisert industri
  • Teknisk konstruksjon/design og produktutvikling
  • Planlegging og koordinering av produksjon
  • innkjøp/salg innen industri, produksjon og tilvirkningsprosesser
  • Utdanningen kvalifiserer også til å være yrkesfaglærer i videregående skole. (Pedagogikkstudie tas etter fagskolen.)

Generelt kan en si at kombinasjonen av fagbrev, praksis og teknisk fagskole kvalifiserer til tekniker- og ingeniørjobber i offentlig og privat sektor.

Studenten må selv dekke studiemateriell som blant annet bøker, standarder, studentlisens til program som Revit og Microsoft Project, kopiering og ekskursjoner. Det kan kreves at studenten dekker lisenser til andre program enn de nevnte.

Anbefalt PC - KEM og Bygg
Operativ- system CPU RAM Skjerm- oppløsning Skjermkort Diskplass
Microsoft® Windows® 10 Multi-Core Intel Xeon, or i-Series processor or AMD equivalent with SSE2 technology. Highest affordable CPU speed rating recommended. 16 GB RAM Minimum: 1680 * 1050 (true color) DirectX 11 capable graphics card with Shader Model 5 256 GB

Studieplan for mekatronikk (PDF, 791 kB)