MOOC

Vi har fått midler til å utvikle en asynkron modul i emnet Realfaglig redskap - en såkalt MOOC som står for Massive Open Online Course. 

Vi har fått midler til å videreutvikle vårt nettbaserte tilbud ved å utvikle en asynkron modul i emnet Realfaglig redskap. Kari Randøy Heuer utarbeider innhold basert på lang erfaring som faglærer, både i stedbaserte og nettbaserte studietilbud. Faglærer Anne-Lill Opheim bidrar med sin kompetanse som nettlærer og relevant utdanning innen nettundervisning. Eva Merete Hornnes har et prosjektlederansvar, og hun skal implementere innholdet i valgt plattform som er Open EDx. Kari Olstad, seniorrådgiver ved Fleksibel Utdanning Norge sitter i referansegruppe sammen med vår egen rektor, Gunnbjørg Tveiten Engehagen.

Emnet vil være en såkalt MOOC som står for Massive Open Online Course. Det betyr at studenter selv melder seg på denne modulen på det tidspunkt de selv ønsker, og gjennomfører helt i eget tempo. Dette vil kunne øke fleksibiliteten for våre deltidsstudenter som kombinerer jobb og studier. Emnet vil også bli gjort tilgjengelig for andre enn våre egne studenter. Dersom en av disse studentene ønsker å formalisere kunnskapen sin (les: ta eksamen), må de kontakte Fagskolen i Agder for vurdering/eksaminering/dokumentasjon. Etter å ha meldt seg opp som student hos oss, vil de få tilgang til en eksamensmodul.

Prosjektet startet opp våren 2022, hvor vi foretok valg av plattform. Vi er nå i gang med innholdsproduksjon, og dette skal være ferdig implementert i løpet av våren 2023. Egne studenter skal teste ut modulen, og vi vil bruke deler av høsten 23 på å dele erfaringer.

Som medlem av Fleksibel Utdanning Norge har vi fått tilgang til mentortimer med svært kunnskapsrike og erfarne Morten Flate Paulsen, rektor og daglig leder ved campus NooA

anne-lill opheim - Klikk for stort bilde
kari randøy heuer - Klikk for stort bilde
eva merete hornnes - Klikk for stort bilde