KEM (klima, energi og miljø)

Campus Grimstad

Oppstart august

VVS bransjen har et stort behov for den rette kompetansen.  Hvis du kan tenke deg å jobbe som VVS Rådgiver eller VVS Entreprenør med ansvar for ventilasjon, rørinstallasjoner (varme og sanitær) og kuldeinstallasjoner i bygninger, er dette et studie du bør vurdere.

Kanskje det å jobbe 3D-modelering (Revit) er det som frister, eller kanskje salg?

Våre tidligere studenter jobber i dag i alle VVS relaterte firmaer, både de store og i de litt mindre selskaper.

For å kunne søke på KEM Studiet er fagbrev innenfor følgende fag relevante:

• Rørleggerfaget
  • Ventilasjon og blikkenslagerfaget
  • Kuldemontørfaget
  • Automatiseringsfaget
  • Elektrikerfaget

Opptak på visse vilkår ved sen fag- eller svenneprøve (betinget opptak), realkompetanse

Søkere som ikke fyller kravene til generelt opptaksgrunnlag, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse.

Studiet er basert på aktiv læring, dvs. at studenten må delta i læringsprosessen med egne arbeider, oppgaveløsninger samt laboratoriearbeid i kombinasjon med vanlig klasseromsundervisning og veiledning. Vi benytter i stor grad bransjerelatert IKT i undervisningen og er til enhver tid oppdaterte på elektroniske hjelpemidler (Smartboard, beregningsprogrammer og DAK).

I en del av prosjekteringstemaene brukes BIM/DAK integrert i undervisningen slik at modelleringsprogrammene (REVIT, Magicad og Autocad) blir naturlig for studentene å bruke som verktøy i disse temaene. Dette gjør våre studenter spesielt attraktive i VVS-bransjen.

Skolen benytter its learning som digital læringsplattform. Vi arbeider både individuelt og gruppevis. Ved fagskolen i Agder får studentene svært god oppfølging gjennom hele utdanningsløpet. Skolen har for det meste fast ansatte faglærere som vil være tilgjengelige for veiledning også utenfor timeplanfestet tid.

Studiet gir tverrfaglig kompetanse for å kunne gi energivurderinger av bygg, prosjektere og drifte VVS-tekniske installasjoner, utføre kundebehandling/saksbehandling,og å være driftsleder/prosjektleder.

Som fagskoleingeniør innen KEM kan du jobbe innenfor en rekke felt som:

• VVS Rådgiver (konsulent)
  • VVS Entreprenør
  • Entreprenør Automatikk
  • Prosjektleder Rørinstallasjon (Varme, Sanitær)
  • Prosjektleder Inneklima (Ventilasjon)
  • BIM Operatør
  • Salg og markedsføring av VVS-Produkter

Studenten må selv dekke studiemateriell som blant annet bøker, standarder, studentlisens til program som Revit og Microsoft Project, abonnement på Nemitek kompetansebibliotek, kopiering og ekskursjoner. Det kan kreves at studenten dekker lisenser til andre program enn de nevnte.

Anbefalt PC - KEM og Bygg
Operativ- system CPU RAM Skjerm- oppløsning Skjermkort Diskplass
Microsoft® Windows® 10 Multi-Core Intel Xeon, or i-Series processor or AMD equivalent with SSE2 technology. Highest affordable CPU speed rating recommended. 16 GB RAM Minimum: 1680 * 1050 (true color) DirectX 11 capable graphics card with Shader Model 5 256 GB

Mac viser seg å være lite hensiktsmessig for tekniske fag.

Studieplan for KEM (PDF, 587 kB)